Детски книги (346)
 • img-book

  Во оваа сликовница нашата хероина Биби се запознава со џиновите, на кои несомнено им е потребна нејзината помош. Таа ги учи своите нови пријатели дека перењето, чистењето, раскревањето, но и грижата за личната хигиена се активности што не смеат да се избегнуваат, без разлика на полот, ниту возрастта. Во сликовницата се вклучени и голем број забавни активности.


  Биби и џиновите од: 200 ден
 • img-book

  Оваа енциклопедија со сигурност ќе им помогне на децата да дознаат повеќе за различните видови диносауруси, нивните природни живеалишта, навиките во исхраната и за начинот на живеење…


  Диносауруси од: 150 ден
 • img-book

  Нов наслов во серијата енциклопедии. Се што ве интересира за оваа чудесна појава придружено со фотограшии и илустрации.


  Торнада од: 150 ден
 • img-book

  Првиот наслов од новата серија на ТОПЕР енциклопедии.. Како е формирано сонцето? Од што е направено сонцето? Што е сончевата светлина? Какова е судбината на сонцето? Овие и сите останати информации што се поврзани со сонцето ќе ги најдете во оваа книга.


 • img-book

  Оваа уникатна енциклопедија нуди информации за еден од најпопуларните спортови во светот. Дава информации за потеклото, правилата и луѓето што се истакнале во оваа игра.


  Фудбал од: 150 ден
 • img-book

  Третиот наслов од новата серија на ТОПЕР енциклопедии.. Ако сакате да патувате низ сите континенти и различните земји во нив, тогаш овие енциклопедии се за вас. Преполни со разнобојни фотографии и интересни факти, секоја енциклопедија претставува право задоволство за читателот.


  Европа од: 150 ден
 • img-book

  Кои нешта постојат во вселената? Од што се составени Сонцето, Месечината и Земјата? Што е ѕвезда? Сите прашања што ги поставуваат децата се одговорени тука.


 • img-book

  Оваа категорија на енциклопедии се фокусира на нашата прекрасна планета Земја. Исполнети со корисни информации и неверојатно фотографии, овие енциклопедии сигурно ќе заземат посебно место во умот на младите читатели.


  Пустини од: 150 ден
 • img-book

  Енциклопедиите за катастрофи се неспоредливи во своите содржини. Овие енциклопедии за урагани, торнада, поплави, земјотреси и вулкани не само што на младите читатели ќе им дадат знаења, туку ќе им дадат и сеопфатна слика за целиот свет!


  Вулкани од: 150 ден
 • img-book

  Сакаш ли да станеш вистински научник и да ги изненадиш своето семејство и пријателите? Тоа е главната намена на оваа книга. Ќе те води и ќе ти помогне да направиш научни експерименти со различни материјали, кои лесно можеш да ги најдеш во својот дом…


 • img-book

  Нова илустрирана енциклопедија!


 • img-book

  Оваа книга нуди многу игри за развивање на логичкото размислување кај децата, кои ќе ја стават на проба моќта за забележување кај нив и тоа: геометриски слагалки, енигми, логички вежби, задачи за кои треба остроумност, забавна математика, магични квадрати, јазични игри, гатанки, задачи за размислување. Игрите се со различно ниво на сложеност и постои можност за проверка на решението. Играј да размислуваш.. и провери дали твојата логика функционира!


  Игри и тестови од: 550 ден
 • img-book

  Откриј ја оваа прекрасна хартиена куќичка за кукли, која чека да ја споиш и да ја пополниш со стилски мебел! Секоја соба има едноставни упатства за склопување-свиткување. Нема потреба од лепак или ножици: само извади ги деловите од хартиениот мебел, свиткај ги и може да ги користиш! Како што ја правиш куќичката за кукли, така ќе се запознаваш со авантурите на Клои додека се вселува во нејзиниот сопствен дом.


  Куќичка за кукли од: 450 ден
 • img-book

  Кога Сани и Стела најдоа балон, сите животни сакаа да влезат.

  Но, дали во тој балон ќе има место и за еден голем слон?

  Шарена приказна со многу животни и еден неочекуван крај.


 • img-book

  Каде се изгуби чорапот со боја бела?

  Што е мокро, а што е суво?

  Помогнете им на Сани и Стела во нивниот двор да го пронајдат чорапот учејќи за боите, формите и спротивното значење на зборовите.


 • img-book

  Ова е твоjа книга.

  Напишана е за тебе

   

  Во неа ќе наjдеш

  многу приjатели,

  сосем мали и многу големи,

  волшебни, чудни, убави и смешни.

  Тие ти донесоа дарови

  и приказни за себе

  и за својот свет.

  За прекрасен свет,

  ќе видиш.