Детски книги (55)

Showing 17–32 of 55 results

Подреди:
 • img-book

  Нова илустрирана енциклопедија!


 • img-book

  Оваа книга нуди многу игри за развивање на логичкото размислување кај децата, кои ќе ја стават на проба моќта за забележување кај нив и тоа: геометриски слагалки, енигми, логички вежби, задачи за кои треба остроумност, забавна математика, магични квадрати, јазични игри, гатанки, задачи за размислување. Игрите се со различно ниво на сложеност и постои можност за проверка на решението. Играј да размислуваш.. и провери дали твојата логика функционира!


  Игри и тестови од: 550 ден
 • img-book

  Откриј ја оваа прекрасна хартиена куќичка за кукли, која чека да ја споиш и да ја пополниш со стилски мебел! Секоја соба има едноставни упатства за склопување-свиткување. Нема потреба од лепак или ножици: само извади ги деловите од хартиениот мебел, свиткај ги и може да ги користиш! Како што ја правиш куќичката за кукли, така ќе се запознаваш со авантурите на Клои додека се вселува во нејзиниот сопствен дом.


  Куќичка за кукли од: 450 ден
 • img-book

  Другарчиња, со „Книга на знаења“ ќе се забавуваме и ќе научиме многу нови работи – Местоположба на нештата околу нас: Што е горе, а што долу? Што е лево, а што денсно? Што е блиску, а што далеку? Што е под, над, во и помеѓу… – Споредба на нештата: Што е помало, а што поголемо? Што е високо, а што ниско? Што е долго, а што кратко? – Ќе дознаеме и многу работи за светот околу нас, за човечкото тело, за годишните времиња, месеците во годината, за природата, растенијата и животните… Јееј!


  Книга на знаења од: 590 ден
 • img-book

  Возбудлива прошетка на Биби и Боби во шумата. Нашите другарчиња ќе нѐ научат да бидеме внимателни, да си помагаме кога е потребно, но и да бидеме умерени. Никогаш не земајте го она што не е ваше без да прашате – вели Биби. Тоа може да ви донесе непријатности како на Боби. Во сликовницата се вклучени и голем број интересни активности.


 • img-book

  Комбинација од прирачник за правилно добивање и користење на боите и место каде децата може да ја изразат својата креативност и да ги бојат своите омилени карактери од „Сказните на Биби“.


  Боенката на Биби од: 150 ден
 • img-book

  Исидора Мун е посебна бидејќи е поинаква.

  Мајка ù е самовила, а татко ù е вампир, а таа е по малку од двете.

  Исидора сака да го однесе Розовото зајаче на училиште на денот „Донеси го своето милениче“, но нејзината постара братучетка Мирабела има многу подобар план – зошто да не однесе змеј?

  Што би можело да тргне наопаку…?


 • img-book

  Мајка ѝ е самовила, а татко ѝ е вампир, а таа е по малку од двете.

  Исидора со нетрпение ја очекува нејзината прва посета на панаѓурот, но кога ќе пристигне таму, не е ни приближно толку волшебно како што очекуваше.

  Можеби едно благо замавнување со волшебното стапче или, пак, капка волшебна напивка би можела да го направи панаѓурот навистина спектакуларен…

  Што би можело да тргне наопаку…?


 • img-book

  Мајка  ѝ е самовила, а татко ѝ е вампир, а таа е по малку од двете.

  Сите соученици на Исидора се малку исплашени кога ќе отидат на училишна екскурзија во еден морничар стар замок- што ако видат дух?

  Останува Исидора да им докаже на своите другарчиња дека понекогаш нештата што се чинат страшни на прв поглед во суштина воопшто не се страшни!


 • img-book

  Мајка и е самовила, а татко и е вампир, а таа е по малку од двете.

  Исидора обожава да оди на детски роденденски забави и сега ќе има и сопствена роденденска забава!

  Но, кога роденденската забава ја организираат мајка и и татко и, забавата нема да биде како оние на кои била досега.


 • img-book
  Мајка и е самовила, а татко и вампир, а таа е по малку од двете.Ја обожава ноќта, обожава лилјаци и го обожава нејзиното црно балетско фустанче, но исто така го обожава и сонцето, нејзиното волшебно стапче и Розовото зајаче.

  Кога доаѓа време Исидора да тргне на училиште, таа не е сигурна каде припаѓа –

  во училиштето за самовили или во училиштето за вампири?


 • img-book

  Мајка и е самовила, а татко и е вампир, а таа е по малку од двете.

  Исидора обожава балет, особено кога е облечена во нејзиното црно блескаво фустанче и едвај чека да оди на вистинска балетска претстава заедно со нејзините соученици.

  Но, кога се крева завесата, каде е Розовото зајаче?


 • img-book

  Мајка и е самовила, а татко и е вампир, а таа е по малку од двете.

  Па, кога сите заедно ќе отидат на кампување на море, можат да се случат некои работи што не се баш вообичаени…

  Од печење шеќерлеме на логорски оган до спријателување со

  сирена – посебни нешта се случуваат кога е вклучена Исидора!


 • img-book

  Мајка и е самовила, татко и е вампир, а таа е по малку од двете.

  Исидора обожава да си игра на снег, особено кога нејзините снежни фигури оживуваат!

  Но, снежната магија не може да трае засекогаш.

  Ќе успее ли Исидора да ги спаси своите нови другарчиња пред да се стопат?


 • img-book

  Талкаше така дење и ноќе, преку седум гори и седум планини, за да стигне на крајот до куќата на Северко. Детето тропна на вратата, но Северко не беше дома, па тоа си седна на прагот да го почека. Одеднаш, нешто почна да фучи. Се се затресе.

  И ете ти го Северко, студен и намуртен!

  *Изворник: „Македонско народно творештво: Народни приказни, книга 2 – Македонски народни волшебни приказни“, подготвил: Танас Вражиновски,

  Институт за фолклор „Марко Цепенков“, 1986, Скопје

  Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска

  Илустрации: Катерина Николовска


  Вејко Северко од: 168 ден
 • img-book
  Одеднаш, низ дрвјата здогледа една срна како трча. Тој го збодна коњот и почна да ја брка.

  Срната бегаша и бегаше, но се сопна од една пенушка и падна.

  Во моментот кога царскиот син се приближи до неа, срната му проговори:

  ,, Немој, те молам, не ме убивај!”

  *Изворник: „Македонско народно творештво: Народни приказни, книга 2 – Македонски народни волшебни приказни“, подготвил: Танас Вражиновски,

  Институт за фолклор „Марко Цепенков“, 1986, Скопје

  Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска

  Илустрации: Катерина Николовска


  Двата цара од: 168 ден