Детски книги (346)
 • img-book

  Царот имаше ќерка, прекрасна, но многу разгалена! Посака царот да ја мажи ќерката и разгласи низ целото царство. Но, царскава ќерка, ем разгалена, ем итра, ем лоша, па му рече на татко си дека ќе се омажи само за оној што ќе успее да се скрие од неа, толку добро што таа не може никако да го најде. Оној што ќе успее да се скрие, ќе го земе за маж, а оној што нема – ќе му летне главата!


 • img-book

  Во овој комплет ќе пронајдете листови со делови за сечење и лепење, со кои вашето дете ќе може да создаде различни форми.

  Со усовршување на вештината за користење ножички, се подобруваат фините моторни вештини на детето, а се зголемува и неговата креативност.

  Забавувајте се и креирајте заедно!


  Сечи-лепи 1 од: 250 ден
 • img-book

  Оваа картонска книга е наменета за најмалите дечиња, за преку неа да ги научат првите поими и да се запознаат со светот околу нив.


 • img-book

  Необична сликовница испреплетена со музика и песнички. Следете ја авантурата на Лисичко и неговите пријатели и забавувајте се со целото семејство!


 • img-book

  Новиот дневник на вашата омилена смотаница!!!

  Тотална катастрофа!!! Злобната девојка Мекензи го украде дневникот на Ники! Што ако им ги каже на сите најскришните тајни на Ники?! Но, читањето на дневникот на Ники не е единственото нешто за коешто се интересира Мекензи. Подгответе се за пресврт во Дневниците на едно смотано девојче, затоа што Мекензи го презема нејзиниот дневник и раскажува сe за својот гламурозно-популарен живот!

  Што мисли всушност пчелата матица за Ники и за нејзините смотани пријатели?


 • img-book

  ОТКРИЈТЕ ГО ПРЕКРАСНИОТ ЖИВОТ НА ДИНОСАУРУСИТЕ! Многу факти и информации надополнети со над 100 стикери…


 • img-book

 • img-book

  Мали звучни сликовници за малите момчиња!


 • img-book

  Мали звучни сликовници за малите момчиња!


  Пожарникари од: 199 ден
 • img-book
  Почни да учиш англиски заедно со малечката Софија.Пишувај ги буквите од англиската азбука и научи ги лесно првите англиски зборови со помош на забавните цртежи.


  ABC – from apple to zebra од: 148 ден
 • img-book

 • img-book

  Морнарот Робинсон Крусо завршува на пуст остров како единствен преживеан

  по катастрофалниот бродолом. Оставен на милост и немилост на суровата природа и на самотијата, тој го пронаоѓа патот до културата и цивилизацијата.

  Учи занаети, гради куќа, обработува земјиште и припитомува животни, но сèуште е сам. Сето тоа се менува кога ќе го спаси Петко од човекојадците и заедно

  ќе го планираат враќањето дома…


  Робинсон Крусо од: 159 ден
 • img-book

 • img-book

  „Туку, слушај девојче, сакам нешто да те прашам. Можеш ли да ми кажеш кои месеци во годината се попубави, а кои полоши?“
  „Златна бабичке“, рече девојчето, „мене сите месеци во годината ми се убави, кој од кој поубав. За мене нема ниту еден лош месец.“


 • img-book

  Боенки со налепници

  •    За развој на моторичките вештини кај децата

  •    За јакнење на концентрацијата

  •    За поттикнување на детската љубопитност, фантазија и креативност

  Наслови во серијата:

  •    Бубачки

  •    Превозни средства

  •    Играчки

  •    Диви животни

  •    Домашни животни

  •    Овошје и зеленчук

  За деца од 3 до 5 години


 • img-book

  „Јас можам да трчам побрзо од тебе“, рекол зајакот.

  „Е, како не“, рекло кучето. „Јас сум побрз!“

  Се расправале вака, па решиле да се тркаат.

  Одредиле една линија што ќе биде „старт“ и уште една што ќе биде „цел“, застанале на стартот и… трката почнала!


  Кучето и зајакот од: 168 ден