Детски книги (346)
 • img-book

  Убавка Трепетковска, една вистинска госпоѓа мачка, покани гости на чај. Пред да дојдат гостите, таа ги искапе, ги исчешла и ги облече во отмени алишта нејзините три мали мачиња: Ракавичка, Метличка и Мачето Том. Но, г-ѓа Убавка Трепетковска направи една гооолема грешка – ги испрати мачињата да си поиграат надвор во дворот додека да пристигнат гостите. И како што можете да претпоставите,
тие западнаа во секакви неволји…

  „Приказната за мачето Том“ од Беатрикс Потер е забавна приказна, но и поучно четиво за малите и не секогаш послушни палавковци.


 • img-book

  „Приказната за Бенџамин Зајчевски“ е приказна за братучедот на зајачето Питер – Бенџамин.

  Во оваа приказна Беатрикс Потер раскажува за авантурите на овие две зајачиња во градината на господинот Мекгрегор и што се случува кога ќе се сретнат со една мачка!


 • img-book

  Овој комплет се состои од повеќе разновидни содржини, кои на вашето дете ќе му овозможат да ја зголеми својата концентрација, да ги подобри своите логички вештини и да ја развие својата креативност.

  Замислени како активности кои се прават во тишина, овие шарени страници се практични при патување, на одмор, или во кој било миг од денот кога детето сака мирна и индивидуална игра.


  Шарени страници од: 250 ден
 • img-book
  Најново за најмалите! Картонска сликовница „Три шарени јајца и една лоша маца“.

   


 • img-book
  Најново за најмалите! Картонска сликовница „Волшебна ноќ во шумата“.

   


 • img-book

  Пет прекрасни, топли, весели и необични приказни за деца:

  ,,Приказна за Големиот бор, мачката Тигра и другите животни”,

  ,,Бротчето кое не сакаше море”,

  ,,Принцеза-приказна со три краја”,

  ,,Приказна за кралот Мрчало” и

  ,,Куса принцеза-приказна со дијалог и кула”.


 • img-book

  Запознајте ја Лена Лид, Пипи Долгиот Чорап од Норвешка: борбено, забавно девојче чии денови се исполнети со невообичаени авантури. А Триле е нејзин сосед. Освен што се соседи, Триле мисли дека се и најдобри другари, и покрај незгодите во кои Лена редовно го вовлекува. Триле мисли и дека живее во најубавото место што може да постои. Не кажуваме што ќе се случи понатаму, но едно нешто е сигурно: бабата на Триле ги прави најубавите вафли во светот. И во нив, како и во оваа книга, може да се ужива цел ден и цела ноќ!


 • img-book

  Со оваа шарена сликовница во рима, ќе влезете во игривиот свет на именките.

  Преку прекрасните слики и зборовите во боја, ќе научите како да ги препознаете и како да ги употребите.

  Именките навистина лесно се учат и лесно се помнат!

  Со среќа!


  Игра со именки од: 180 ден
 • img-book

  Шарено марено од: 490 ден
 • img-book

 • img-book

  за развој на моторичките вештини кај децатаза јакнење на концетрацијатаза поттикнување на детската љубопитност, фантазија и креативност


 • img-book
  за развој на моторичките вештини кај децатаза јакнење на концетрацијатаза поттикнување на детската љубопитност, фантазија и креативност

   


 • img-book

  за развој на моторичките вештини кај децатаза јакнење на концетрацијатаза поттикнување на детската љубопитност, фантазија и креативност


 • img-book

  Романот „Аги и Ема“ на Игор Коларов е нежна приказна за пријателството помеѓу осаменото деветгодишно момче Аги и необичната старица Ема, и нивниот заеднички бунт против суровиот и отуѓен свет.

  Романот „Аги и Ема“ е добитник на наградата на „Политикин забавник“ за најдобра детска книга.


 • img-book

  Ако едната страна од гајтанот божемски ја вклучам во мојот кревет (всушност ќе ја пикнам под јоги-душекот!), а втората ја вклучам во креветот на Мирна (ќе ја ставам под нејзината перница), двата кревета ќе бидат поврзани и најверојатно и таа и јас следната ноќ ќе сонуваме ист сон.


 • img-book

  ГДЏ не е таму некаковси обичен џин што дроби и џвака коски. Не – тој е премногу добар и смотан. И среќа за Софи што е тоа така. Ако, на пример, онаа ноќ ја земеше Крвошишарот, или кој било од другите џинови – а не ГДЏ – сигурно ќе завршеше како појадок. Кога Софи разбира дека џиновите јурнуваат кон Англија за да лапкаат слатки мали детенца, одлучува дека треба еднаш за секогаш да му стави крај на тоа. А ГДЏ ќе ѝ помогне!

  Светски детски бестселер на Роалд Дал, со илустрации на Квентин Блејк

  Сега и како филм на Стивен Спилберг: http://www.cineplexx.mk/movie/the_bfg/