• img-book

Не напуштај ме

5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

Пред единаесет години, Линдзи Неш побегнала од својот насилен сопруг сред ноќ, заедно со својата мала ќерка. Нејзиниот бивши сопруг, Ендру, завршил во затвор, а Линдзи започнала нов живот.

Сега, Линдзи е постара и помудра; има сопствен бизнис и ќерка тинејџерка на која ѝ е потребна повеќе од кога било. Кога Ендру конечно излегува од затвор, Линдзи сака да верува дека се пресечени сите конекции меѓу нив и дека минатото е далеку зад неа.

Но има чувство дека некој ја набљудува, се чувствува како некој да го следи секој нејзин потег. Нејзиното ново момче добива закани. Некој ѝ влегува дома. Некој ја следи нејзината ќерка. Линдзи е убедена дека тоа е нејзиниот поранешен сопруг, иако тој тврди дека сега е комплетно различна и променета личност. Но дали навистина е променет? Или постои некој друг близок на семејството кој исто така претставува опасност?

450 ден

8 на залиха

Количина:
За книгата

  1. :

    5 out of 5

    Брзо темпо, многу напнат трилер со многу пресврти на заплетот, веродостојни ликови и ситуации. Со совршена количина на натрупување и напнатост до интензивниот заклучок кога ќе дознаеме кој што направил и зошто. Ако уживате во брзи трилери со постојано променливи гледни точки и повеќекратни пресврти со различни големини, оваа книга е за вас. Ако сте љубител на животни, веројатно ќе уживате затоа што оваа книга ја покажува врската помеѓу човекот и кучето. Книга која што зборува за семејната злоупотреба, манипулацијата, опсесијата, љубовта и родителската грижа, за луѓето кои што никогаш не се откажуваат.