• img-book
    108

    Маркус Зусак


ISBN: 978-608-4672-23-4

Крадачка на книги

од: Маркус Зусак
5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

ЕВЕ ЕДЕН МАЛ ФАКТ: 
Вие ќе умрете. 
Дали ова ве загрижува? 
Ве замолувам да не се плашите. 
Ако ништо друго, јас сум праведна. 

Се разбира, вовед. Почеток. Каде ми е културата?
Најпрво да ви се претставам, јас сум Смртта и воедно раскажувачот на оваа приказна.

Да бидам искрена, ова е само една мала приказна, помеѓу другите работи, за:
– Едно девојче сираче
– Еден хармоникаш со сребрени очи
– Неколку Германци фанатици
– Еврејски боксер скриен во подрум
– Многу запалени книги
– И многу кражби

button-new

420 ден

4 на залиха

Количина:
Клучни зборови: , , ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Markus Zusak - 1975
Маркус Френк Зусак е австралиски писател. Тој е најдобро познат по книгите „Крадачка на книги“ и „Гласникот“, два романа за млади кои станаа интернационални бестселери. Уште од рани години, Зусак се потврди како еден од најиновативните и поетски романсиери на денешницата. Тој живее во Сиднеј.
Книги од Маркус Зусак
107
Купи
Рецензија на уредник
ЕВЕ ЕДЕН МАЛ ФАКТ: 
Вие ќе умрете. 
Дали ова ве загрижува? 
Ве замолувам да не се плашите. 
Ако ништо друго, јас сум праведна. 

Се разбира, вовед. Почеток. Каде ми е културата?
Најпрво да ви се претставам, јас сум Смртта и воедно раскажувачот на оваа приказна.

Да бидам искрена, ова е само една мала приказна, помеѓу другите работи, за:
– Едно девојче сираче
– Еден хармоникаш со сребрени очи
– Неколку Германци фанатици
– Еврејски боксер скриен во подрум
– Многу запалени книги
– И многу кражби

 Ја видов крадачката на книги трипати. 

Да, јас често се присетувам на неа и – во еден од моите многу џебови – ја имам сочувано нејзината приказна за да ја раскажам. Таа е една од многубројните приказни кои ги носам со себе, секоја од нив исклучителна на свој начин. Секоја од нив обид – страшно силен обид – за да ми докаже дека вие, и целото човечко постоење, вредите.

Еве ја. Една од многуте. Крадачката на книги.

Ако сте расположени, тргнете со мене. Ќе ви раскажам приказна. Ќе ви покажам нешто. Ќе ви докажам дека дури и Смртта има срце.
Детали

ISBN: 978-608-4672-23-4
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2013
Број на страници: 475

  1. :

    5 out of 5

    Извондредна историска приказна, полна со емоции, добро изградени ликови и многу сликовита книга проткаена со брилијантност и лесен стил на пишување. Една од моите омилени книги – ремек дело како и самиот филм, ја препорачувам 🙂