• img-book
  24

  Кристин Хана


ISBN: 978-608-4672-59-3

Збогум Најмила

од: Кристин Хана
5 од 5 од 4 оцени на читатели
4 оцени од читатели

Што е поважно, дали љубовта или пријателството? Дали правдата или мајчинството? И ако човек не може да заборави, може ли барем да прости?

Лекси е сираче со мрачно минато, шетано од дом во дом, кога најпосле завршува кај својата баба во сосема нов град. И нејзе конечно ? се насмевнува мала среќичка, па успева да најде нешто што наликува на дом и семејство. Згора на тоа, брзо успева да се прилагоди и да си пронајде пријателка. Кога Лекси и Миа стануваат најдобри пријателки, а близнакот на Миа, Зак, се вљубува во Лекси, тројцата стануваат неразделни.

Џуд живее за своите деца – близнаците Миа и Зак – и дава сe од себе да ги изведе на правилен пат и да имаат совршен живот. Но една летна вечер, нејзиниот најлош кошмар се остварува. Една одлука го менува целиот тек на нивните животи.

button-new

420 ден

Количина:
Клучни зборови: , ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Kristin Hannah - 1960
Кристин Хана е една од најпродаваните американски писатели која има освоено бројни награди, вкулучувајќи ја наградата Golden Heart, the Maggie и 1996 National Reader's Choice award. Taa живее на Бејнбриџ Ајланд, Вашингтон, со сопругот и нивниот син.
Книги од Кристин Хана
Коса сакаш некого
Купи
23
Купи
11
Купи
Кратка содржина

Што е поважно, дали љубовта или пријателството? Дали правдата или мајчинството? И ако човек не може да заборави, може ли барем да прости?

Лекси е сираче со мрачно минато, шетано од дом во дом, кога најпосле завршува кај својата баба во сосема нов град. И нејзе конечно ? се насмевнува мала среќичка, па успева да најде нешто што наликува на дом и семејство. Згора на тоа, брзо успева да се прилагоди и да си пронајде пријателка. Кога Лекси и Миа стануваат најдобри пријателки, а близнакот на Миа, Зак, се вљубува во Лекси, тројцата стануваат неразделни.

Џуд живее за своите деца – близнаците Миа и Зак – и дава сe од себе да ги изведе на правилен пат и да имаат совршен живот. Но една летна вечер, нејзиниот најлош кошмар се остварува. Една одлука го менува целиот тек на нивните животи. Дур да трепнеш со око, семејството Фарадеј се распарчува, а Лекси губи сe. Во годините што следуваат, секој од нив мора да се соочи со последиците од таа една ноќ и да најде начин да заборави… или барем храброст да прости.

Хана напишала страшно емотивна книга што ги освои срцата на милиони читатели низ светот. Ова не смее да се пропушти!

Детали

ISBN: 978-608-4672-59-3
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2016
Број на страници: 410

 1. :

  5 out of 5

  Кога немаш време, а сакаш да читаш. Одлична книга!

 2. :

  5 out of 5

  Одлична е книгата, емотивна и брзо читлива со неочекувани пресврти и случки.
  Фантастична 🙂

 3. :

  5 out of 5

  Прекрасна, емотивна и топла книга . Одлична

 4. :

  5 out of 5

  Една од најубавите,најемотивни книги што ги имам прочитано!
  Чиста десетка! 🙂