• img-book

  Е. Локхарт


ISBN: 978-608-4672-43-2

Ние бевме лажговци

од: Е. Локхарт
4.5 од 5 од 6 оцени на читатели
6 оцени од читатели

Награда за книга на годината во 2014 од страна на GR, најголемата мрежа за љубители на книги во светот.

Прекрасно, богато и специфично семејство. Приватен остров…

Брилијантно, повредено девојче; страсно, посиромашно момче.

Група од четири пријатели – Лажговците – чие пријателство станува деструктивно.

Револуција. Несреќа. Тајна.
Лаги врз лаги врз лаги.
Вистинска љубов. Вистината.

„Ние сме Лажговците. Ние сме прекрасни, привилегирани и водиме безгрижен, луксузен живот. Ние сме напукнати, оштетени и скршени. А ова е приказна за љубов и семејство. Ова е трагедија. Но што е вистина? А што лага?“

Каденс, Гет, Мирен и Џони. Лажговците. Деца од исклучително богато семејство кои фамилијарно ги минуваат летата на приватен остров во сопственост на нивниот дедо. Нивните мајки се сестри, наследнички на големо богатство. Бесценетите внуци се високи и витки, со светли кожи и руси коси, образовани деца со дарба за спорт. Но дали работите се навистина тооолку совршени како што изгледаат? Каденс не може да се сети на ништо по несреќата… На ништо…

button-new

380 ден

Моментално недостапна

Клучни зборови: , , ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- E. Lockhart - 1967
Е. Локхарт (Емили Џенкинс) е американски писател на детски сликовници, книги за млади и книги за возрасни. Таа е позната по „Ние бевме лажговци“ која се очекува да добие и филмска адаптација.
Книги од Е. Локхарт
Рецензија на уредник

Награда за книга на годината во 2014 од страна на GR, најголемата мрежа за љубители на книги во светот.

Прекрасно, богато и специфично семејство. Приватен остров…

Брилијантно, повредено девојче; страсно, посиромашно момче.

Група од четири пријатели – Лажговците – чие пријателство станува деструктивно.

Револуција. Несреќа. Тајна.
Лаги врз лаги врз лаги.
Вистинска љубов. Вистината.

„Ние сме Лажговците. Ние сме прекрасни, привилегирани и водиме безгрижен, луксузен живот. Ние сме напукнати, оштетени и скршени. А ова е приказна за љубов и семејство. Ова е трагедија. Но што е вистина? А што лага?“

Каденс, Гет, Мирен и Џони. Лажговците. Деца од исклучително богато семејство кои фамилијарно ги минуваат летата на приватен остров во сопственост на нивниот дедо. Нивните мајки се сестри, наследнички на големо богатство. Бесценетите внуци се високи и витки, со светли кожи и руси коси, образовани деца со дарба за спорт. Но дали работите се навистина тооолку совршени како што изгледаат? Каденс не може да се сети на ништо по несреќата… На ништо…

Детали

ISBN: 978-608-4672-43-2
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2015
Број на страници: 270

 1. (го има купено овој производ од сајтот):

  5 out of 5

  Убава и поучна приказна.🤗
  Животот се вреднува според среќата и љубовта во семејството,а не материјалните работи.

 2. :

  5 out of 5

  Една од омилените мистерии.

 3. :

  5 out of 5

  Неверојатен пресврт.

 4. :

  5 out of 5

  Не го очекував крајот, ме акна од земја. Преубава книга.

 5. :

  2 out of 5

  Книгава брутално искрен да бидам НЕ ми се допадна воопшто… да не речам за мене најслаба од сите прочитани книги во ваше издание… жал ми е, но тоа е вистината…

 6. :

  5 out of 5

  Незаборавна, интересна и интелегентна. Идеална за љубителите на мистерии и книги за млади.