• img-book
    Чудо, РЏ Паласио

    Р.Џ Паласио

-36%
Попуст!

ISBN: 978-608-4672-86-9

Чудо

од: Р.Џ Паласио
5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

Нема да ви опишам како изгледам. Како и да ме замислувате, најверојатно е полошо од тоа.

Август Пулман е сосема нормално десетгодишно дете, како и сите други. Барем тоа е одговорот кој ќе го добиете ако го прашате како се чувствува во себе. Но, за сите други, тој е детето чудо кое требало да умре уште вечерта кога се родил, медицинското чудо кое преживеало и покрај сите прогнози за неуспех. Август има голем деформитет на лицето, иако неговото мало тело и мозок се сосема нормални. Дури и после 27 операции, неговото лице останува причина за луѓето да се ѕверат во него кога се разминуваат со него на улиците, да се оддалечуваат од него за случајно да не го допрат како да има некоја заразна болест – неговото лице е причината поради која тој ги минува првите десет години од животот со домашно школување и не оди во нормално училиште, иако е попаметен од многу деца на негова возраст. Сега, во петто одделение, Август мора да заборави на досегашниот живот и да се обиде да се вклопи во обично училиште со нормални деца, да се обиде да се подготви за животот кој го чека. Да им докаже на сите дека тој е ист како нив, без разлика на неговото страшно лице. Но како може да го изведе тоа, особено кога луѓето знаат да бидат толку злобни?

button-new

390 ден 250 ден

8 на залиха

Количина:
Запознајте се со авторот
avatar-author
Р.Џ Паласио е графички дизајнер преку ден и автор ноќе. Живее во Њујорк со сопругот, нивните двајца синови и црно куче по име Мече. Чудо е нејзината прва книга што стана светски бестселер, преведена во повеќе од 40 земји. Веќе е снимен и филм со Џулија Робертс и Овен Вилсон во главните улоги.
Книги од Р.Џ Паласио
Чудо - Паласио
Купи
Чудо 2017
Рецензија на уредник

Сè уште нема. Проверете повторно за некое време.

Детали

ISBN: 978-608-4672-86-9
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2017
Број на страници: 345

  1. :

    5 out of 5

    ЧУДО од книга! Навистина. Толку топла, длабока и поучна. Раскажана од Август, сестричката на Август, другарите од училиште… секој раскажува од свој агол и со секој можеш да сочувствуваш. И филмот е одлично изработен. И оваа книга треба да се воведе во основно училиште!