• img-book

  Сара Дарер Литман


ISBN: 978-608-4672-45-6

Опасен онлајн разговор

од: Сара Дарер Литман
4.8 од 5 од 5 оцени на читатели
5 оцени од читатели

Живееме во информатичко општество каде интернетот е неопходен дел од животот на луѓето. Но како што се користи за добри цели, тој така и се злоупотребува од страна на одредени индивидуи. Оваа книга е реалистичен и моќен поглед во животот на тинејџерите и онлајн искушението за запознавање нови луѓе.

Еден ваков аларм кој го нуди оваа книга е потребен и дури неопходен во ова време во кое живееме кога сајтовите за социјално вмрежување се преполни со секаков вид на луѓе од најрана до најстара возраст, каде профили имаат деца кои сè уште не тргнале на училиште, а тинејџерите, заборавајќи го нормалното општење со своите пријатели, ги окупираат своите лаптопи и телефони и „висат“ на интернет од утро до вечер.

Аби и Лук разговараат онлајн. Тие никогаш не се сретнале лично. Но ќе се сретнат. Наскоро.

Аби тргнува во средно училиште, треба да е возбудена, но не е. Напротив, таа е исплашена затоа што никогаш не била меѓу популарните деца. Таа е убава и паметна, но воопшто не верува во себе. Сите ѝ велат да се потруди околу својот изглед, но таа се прашува зошто не ја оставаат да биде своја, зошто ја тераат да се преправа дека е нешто што не е? Аби се чувствува како претходно среќниот живот да ѝ се лизга низ прсти. Единствената работа во која ужива се разговорите со Лук, момче кое го запознава на интернет, единствениот кој ја разбира. Онлајн разговорите со Лук делуваат некако опасно, но сепак добро – тој е нејзината тајна, а таа неговата. Тогаш Лук ја замолува да се сретнат и таа прифаќа. Но Лук не е оној кој Аби мисли дека е.

button-new

380 ден

Моментално недостапна

Клучни зборови: ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Sarah Darer Littman
Наградувана за многу книги за млади луѓе, Сара вели: „Јас пишувам и за возрасни, политички колумни. Но, општо земено, тинејџерите ми пишуваат многу поубави мејлови во врска со моите книги отколку возрасните за моите политички колумни. Тоа е само една од многуте причини зошто сакам да пишувам за млади“.
Книги од Сара Дарер Литман
Чудо 2017
Рецензија на уредник

Живееме во информатичко општество каде интернетот е неопходен дел од животот на луѓето. Но како што се користи за добри цели, тој така и се злоупотребува од страна на одредени индивидуи. Оваа книга е реалистичен и моќен поглед во животот на тинејџерите и онлајн искушението за запознавање нови луѓе.

Еден ваков аларм кој го нуди оваа книга е потребен и дури неопходен во ова време во кое живееме кога сајтовите за социјално вмрежување се преполни со секаков вид на луѓе од најрана до најстара возраст, каде профили имаат деца кои сè уште не тргнале на училиште, а тинејџерите, заборавајќи го нормалното општење со своите пријатели, ги окупираат своите лаптопи и телефони и „висат“ на интернет од утро до вечер.

Аби и Лук разговараат онлајн. Тие никогаш не се сретнале лично. Но ќе се сретнат. Наскоро.

Аби тргнува во средно училиште, треба да е возбудена, но не е. Напротив, таа е исплашена затоа што никогаш не била меѓу популарните деца. Таа е убава и паметна, но воопшто не верува во себе. Сите ѝ велат да се потруди околу својот изглед, но таа се прашува зошто не ја оставаат да биде своја, зошто ја тераат да се преправа дека е нешто што не е? Аби се чувствува како претходно среќниот живот да ѝ се лизга низ прсти. Единствената работа во која ужива се разговорите со Лук, момче кое го запознава на интернет, единствениот кој ја разбира. Онлајн разговорите со Лук делуваат некако опасно, но сепак добро – тој е нејзината тајна, а таа неговата. Тогаш Лук ја замолува да се сретнат и таа прифаќа. Но Лук не е оној кој Аби мисли дека е.

Детали

ISBN: 978-608-4672-45-6
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2015
Број на страници: 316

 1. :

  5 out of 5

  Секој тинејџер треба да ја прочита оваа поучна книга

 2. (го има купено овој производ од сајтот):

  5 out of 5

  Многу поучна приказна те освестува што всушност се случува во реалоста.
  Според мене и тинејџерите и родителите треба да ја прочитаат.🙂

 3. :

  5 out of 5

  Книга што секој тинејџер треба да ја прочита

 4. :

  5 out of 5

  Книга што треба секој да ја прочита особено помладите, па и нивните родители. Отрезнувачка приказна за тоа што се случува кога младите се опуштаат на интернет со непознати луѓе и за последиците од тоа.

 5. :

  4 out of 5

  Воопшто не е лоша книгава, 3.75/5 за мој вкус… секој треба да ја прочита…