• img-book

ШТО КАЖУВА СЕКОЕ ТЕЛО

Тој вели дека тоа е неговата најдобра понуда. Но дали е така?  Tаа вели дека се согласува. Дали навистина се согласува? Интервјуто помина одлично – или сепак не?

Прочитајте ја оваа книга и развијте ја својата невербална интелигенција. Џо Наваро, поранешен агент на ФБИ и стручњак за невербална комуникација, објаснува како брзо и ефикасно да ги „прочитате“ луѓето: да им ги одгатнете чувствата и мислите, да препознаете кога ве лажат и да ги избегнете скриените замки. Ќе дознаете и како говорот на вашето тело влијае врз мислењето што надредените, семејството, пријателите и другите го имаат за вас. Ќе откриете:

–          кои се древните инстинкти за преживување што го поттикнуваат говорот на телото;
–          зошто од лицето најтешко се читаат вистинските чувства на личноста;
–          што ни откриваат гестовите со палците, стапалата и очните капаци;
–          кои се најмоќните гестови што ја откриваат нашата самодоверба;
–          како можеме да поттикнеме доверба или авторитет.

Џо Наваро, наречен „ловец на шпиони“ и „човечки детектор за лаги“, ни открива многу примери од своето професионално искуство покажувајќи ни како да ги разбираме мислите и намерите на луѓето, да ги откриваме и дешифрираме нивните невербални реакции за да можеме поуспешно да комуницираме со нив. За работа или за задоволство, Што кажува секое тело нуди моќно знаење што го збогатува и унапредува животот.

400 ден

Моментално недостапна

За книгата

“ШТО КАЖУВА СЕКОЕ ТЕЛО”

Уште нема коментари за овој производ.