• img-book

  Најмалото сиво гулапче со необично жолти крилја кои на сите им изгледаа чудно зошто тие би требало да бидат црни,бели или сиви.


  Гулапчето Мики од: 350 ден
 • img-book

  Од сон сите дечиња
  мирис сладок ги буди –
  баба златни печива
  на масата им нуди.
  Ѓевречиња, кифлички,
  меки кроасани,
  пеат низ кујната
  од сите страни!