• img-book

  Сара Зар


ISBN: 9786084672197

Живот за живот

од: Сара Зар
4.5 од 5 од 4 оцени на читатели
4 оцени од читатели

Џил МекСвини посакува само сѐ да може да се врати во нормална состојба. 

Но по смртта на татко ѝ, нејзиното огледало, човекот кој цел живот ја учел како да биде подобра личност, таа повеќе нема желба за ништо и едноставно се оддалечува од сите кои сакаат да ѝ помогнат: нејзиното момче, нејзините пријатели, нејзината мајка… И сега, кога мајка ѝ одлучува да посвои бебе, таа се чувствува гневно поради обидот еден живот да се замени со друг, бидејќи, се разбира, никој и ништо не би можел да го замени татко ѝ – сонцето на нејзиниот живот.

Менди Калиновски знае како е да пораснеш без никој да те сака, со мајка која никогаш не сакала да има дете.

Па кога останува трудна, таа е сигурна во една работа, дека сака подобар живот за своето дете. Но дали постои некаква шанса таа некогаш да најде подобар живот за себе, бидејќи, ако сме реални, таа и самата сѐ уште е дете? Ќе најде ли некогаш некој кој ќе се грижи за неа?

button-new

380 ден

Моментално недостапна

Клучни зборови: ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Sara Zarr - 1970
Сара Зар е американска писателка. Таа пораснала во Сан Франциско. Нејзината прва книга, Приказна за една девојка, била финалист за National Book Award во 2007 година. Таа сега живее во Солт Лејк Сити, Јута со нејзиниот сопруг.
Книги од Сара Зар
Рецензија на уредник

Џил МекСвини посакува само сѐ да може да се врати во нормална состојба.

Но по смртта на татко ѝ, нејзиното огледало, човекот кој цел живот ја учел како да биде подобра личност, таа повеќе нема желба за ништо и едноставно се оддалечува од сите кои сакаат да ѝ помогнат: нејзиното момче, нејзините пријатели, нејзината мајка… И сега, кога мајка ѝ одлучува да посвои бебе, таа се чувствува гневно поради обидот еден живот да се замени со друг, бидејќи, се разбира, никој и ништо не би можел да го замени татко ѝ – сонцето на нејзиниот живот.

Гневна на животот, намуртена, заворена и цинична, иако сите овие звучат како негативни карактеристики, Џил е лик кој ќе ви прирасне за срце и чија болка ќе ја разберете и почувствувате.

Менди Калиновски знае како е да пораснеш без никој да те сака, со мајка која никогаш не сакала да има дете. Па кога останува трудна, таа е сигурна во една работа, дека сака подобар живот за своето дете. Но дали постои некаква шанса таа некогаш да најде подобар живот за себе, бидејќи, ако сме реални, таа и самата сѐ уште е дете?

Ќе најде ли некогаш некој кој ќе се грижи за неа?

Детали

ISBN: 9786084672197
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2013
Број на страници: 290

 1. :

  4 out of 5

  Робин, по смртта на сопруг и ќе посака да посвои дете. Иако, има ќерка Џил. Така, таа ќе ја посвои 18 год. Менди. Дали Џил ќе ја засака Менди? Како Менди ќе се снајде во нова средина?

  Единствено што ми засмета е премногу спомнување на внатрешен глас на татко на Џил, во сите нејзини пречки во животот.

 2. :

  4 out of 5

  Навистина добра книга. Со интересна содржина и ти држи внимание.

 3. (го има купено овој производ од сајтот):

  5 out of 5

  Емотивна и многу убава приказна!❤

 4. :

  5 out of 5

  Ретко емотивно книжуле, баш ме погоди во душа.