• img-book


ISBN: 978-608-260-089-5

Шума на спомените

5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

Застрашувачки трилер за грабната девојка, момче кое може да ја спаси и фаталната игра на измама и предавство што тие ја играат.

Илајџа живее во Шумата на спомените откако знае за себе. Тоа е единствениот дом што тој некогаш го имал. Елиса тукушто пристигнува. Tаа би сторила сѐ што може само за да побегне.

Кога Илајџа налетува на тринаесетгодишната Елиса во шумата каде што нејзиниот киднапер ја крие, тој одбива да ја извести полицијата. Илајџа немал вистински пријател никогаш во неговите дванаесет години. Затоа, тој не сака Елиса да си замине.

И не само тоа. Илајџа знае како може да заврши сето ова. На крајот на краиштата, Елиса не е првата девојка што ја има најдено во Шумата на спомените.

Како што однесувањето на нејзиниот киднапер станува сѐ понепредвидливо, така Елиса сфаќа дека дружбата со чудниот, осамен Илајџа е нејзината единствена надеж за преживување. Нивната игра ќе ги одреди и нивните судбини, и ќе одлучи дали некој од нив некогаш ќе ја напушти Шумата на спомените.

,,Но ако ти штотуку пристигна, тогаш зошто би сакала да си заминеш?“

450 ден

Количина:
За книгата

  1. :

    5 out of 5

    Одличен психолошки трилер! Целата книга е непредвидлива и ликовите се посебно маестрални. А, крајот посебно ми е при срце, ми пробуди многу емоции. Ја препорачувам на секого. ❤️