• img-book

  Маја Божиновска

Страст, предавства и оние два збора

од: Маја Божиновска
5 од 5 од 2 оцени на читатели
2 оцени од читатели

Адам и Ребека се заедно речиси откако знаат за себе. Тој нема убав спомен без неа, таа нема тажен спомен во кој тој не бил нејзиното рамо за плачење. Но со текот на годините, животот носи нови предизвици, амбиции, подеми и падови. Некаде по патот, ги проголтува тркалото на кариерата и ги раздалечуваат скриени стравови. И тогаш се случува најголемото од сите предавства. Нешто незамисливо. Нешто непростливо.

Сега, Адам посетува психијатар и очајно бара сили да научи да продолжи да го живее животот. Но искрено, не е сигурен дали верува во живот по љубов… особено не по таква љубов. Ги лечи раните со низа девојки на кои не им ги ни помни имињата, но има едно име кое никако не може да го заборави, колку и да се бори.

Ребека е навидум ладна и индиферентна на сѐ што се случува. Но вистината е дека има чувство дека светот ѝ е распаднат на милион парчиња кои злокобно кружат околу неа, а никако не може да ги спои и повторно да си го врати животот во нормала. Чувствува невидена болка, чувствува немир, празнина… како да ѝ недостасува цел еден дел од срцето. Но свесна е дека токму таа е виновна и мора да ја плати цената. И покрај тоа, нешто не ѝ дава целосно да крене раце од човекот кој некогаш ја сакаше повеќе од сѐ на светот, а сега ја мрази како никој друг на светот… А и како би можела, како ли се живее без парче од срцето?

350 ден

Количина:
Запознајте се со авторот
Книги од Маја Божиновска
За книгата
Детали

Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2021
Број на страници: 350

 1. :

  5 out of 5

  Браво за авторката, прекрасна книга , се чита во еден здив топло ја препорачувам како оваа така и првата нејзина книга чиста десетка .

 2. :

  5 out of 5

  Само што ја завршив и уживав во секоја страна. Многу ми се допадна и начинот на кој е напишана , паралелно ги гледаме Адам и Ребека и во минатото и сега.Одлична приказна , со добро вметнати теми од секојдневието со кои многу луѓе се соочуваат. Приказна баш како што кажува насловот, за едно предавство, страст и тие два збора…❤
  “Затоа што без некои случки во животот, луѓето никогаш нема да бидат исти”
  “Некои краеви не можат да се сменат. Колку и животот да го сака обратното”
  5/5 ⭐