img-book

ISBN: 978-608-259-437-8

Сопруга на хартија

Јужна Кина, 1923 година. Очајни да ѝ обезбедат иднина, родителите на Меј Линг договараат нејзин брак со вдовец кој живее во Калифорнија. За да влезе во земјата, Меј Линг мора да се преправа дека е првата сопруга на својот сопруг- сопруга на хартија.

За време на опасното патување, Меј Линг прима под своја закрила девојче- сирак по име Сју. Соништата за подобар живот во Америка ѝ даваат сила на Меј Линг да ги издржи мачното патување и држењето во излоација на островот Енџел. Но, кога конечно ќе стигне во Сан Франциско ја чека изненадување…

420 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-608-259-437-8
Издавач: Арс Ламина
Година на издавање: 2019
Број на страници: 280

“Сопруга на хартија”

Уште нема коментари за овој производ.