• img-book
  prikazna-za-edna-majka-back

  Аманда Провс


ISBN: 978-608-4741-07-7

Приказна на една мајка

од: Аманда Провс
4.33 од 5 од 3 оцени на читатели
3 оцени од читатели

Животот на Џесика тече подобро од сите нејзини очекувања и замисли. Таа си ја добива свадбата од соништата, го има совршениот маж, адвокатот Метју, и заедно купуваат прекрасна, скапа куќа во преубава населба. Најдоброто од сè е тоа што по само неколку месеци, чекаат дете.

Додека ја уредуваат детската соба и купуваат бебешки работи, таа упорно ја чека радоста што треба да ја донесе мајчинството. Но искуството на Џесика е далеку од радосно и убаво. Зошто не ја трансформираат мајчински чувства? Каде е сè што треба да дојде – каде е таа инстантна љубов што треба да ја чувствува за нејзиното дете?

Никој ја нема предупредено дека да бидеш мајка може да биде страшно и извор на нездрава осаменост. Никој ѝ нема кажано дека не сите жени ги сакаат своите бебиња. Можеби е најдобро Џесика сега засега да си ја чува оваа тајна за себе…

390 ден

Количина:
Клучни зборови: , ,
Запознајте се со авторот
Книги од Аманда Провс
prikazna-za-edna-majka
Купи
Рецензија на уредник

Животот на Џесика тече подобро од сите нејзини очекувања и замисли. Таа си ја добива свадбата од соништата, го има совршениот маж, адвокатот Метју, и заедно купуваат прекрасна, скапа куќа во преубава населба. Најдоброто од сè е тоа што по само неколку месеци, чекаат дете.

Додека ја уредуваат детската соба и купуваат бебешки работи, таа упорно ја чека радоста што треба да ја донесе мајчинството. Но искуството на Џесика е далеку од радосно и убаво. Зошто не ја трансформираат мајчински чувства? Каде е сè што треба да дојде – каде е таа инстантна љубов што треба да ја чувствува за нејзиното дете?

Никој ја нема предупредено дека да бидеш мајка може да биде страшно и извор на нездрава осаменост. Никој ѝ нема кажано дека не сите жени ги сакаат своите бебиња. Можеби е најдобро Џесика сега засега да си ја чува оваа тајна за себе…

Детали

ISBN: 978-608-4741-07-7
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2017
Број на страници: 292

 1. :

  5 out of 5

  Препорачувам. Уште сум под импресии.

 2. (го има купено овој производ од сајтот):

  3 out of 5

  Приказната е добра, но книгата во глобала е сосем просечна…

 3. :

  5 out of 5

  Одлична приказна, брзо читлива, емотивна и сликовита; ја препорачувам 🙂