• img-book

  Ерик Аксл Сунд


ISBN: 978-608-4672-51-7

Од минатото не се бега

од: Ерик Аксл Сунд
4.75 од 5 од 4 оцени на читатели
4 оцени од читатели

Жанет Килберг сè уште не се откажува од случајот со убиените деца имигранти, но нејзината работа ја прекинува страшно морничаво убиство на бизнисмен во Стокхолм. На местото на злосторството има бизарни детали кои упатуваат на тоа дека станува збор за ритуално убиство или одмазда.

Сè се враќа, сè се плаќа. ОД МИНАТОТО НЕ СЕ БЕГА.

Психијатарката Софија Зетерлунд ѝ помага на Жанет во изработката на профил на сторителот, а нивното зближување дополнително ги комплицира сите работи, загрозувајќи го дури и животот на синот на инспекторката. Во меѓувреме, Жанет ѝ влегува во трага на мистериозната Викторија Бергман која очигледно е клучна за решавање на овој замрсен лавиринт од злосторства…

Специјална награда од Шведската академија за крими-романи, која ја оценува трилогијата како „Хипнотички занесна крими психоанализа“.

button-new

420 ден

Моментално недостапна

Запознајте се со авторот
avatar-author
- Erik Axl Sund
Ерик Аксел Сунд е псевдонимот на шведското дуо автори Јеркер Ериксон и Хакан Акселендер Сундквист. Откако ќе се согласат на некоја приказна, двајцата пишуваат, а потоа си ги разменуваат поглавјата и заеднички ги дополнуваат, корегираат и изменуваат. Досега имаат напишано четири книги меѓу кои и трилогијата „Врана“.
Книги од Ерик Аксл Сунд
Рецензија на уредник

Жанет Килберг сè уште не се откажува од случајот со убиените деца имигранти, но нејзината работа ја прекинува страшно морничаво убиство на бизнисмен во Стокхолм. На местото на злосторството има бизарни детали кои упатуваат на тоа дека станува збор за ритуално убиство или одмазда.

Сè се враќа, сè се плаќа. ОД МИНАТОТО НЕ СЕ БЕГА.

Психијатарката Софија Зетерлунд ѝ помага на Жанет во изработката на профил на сторителот, а нивното зближување дополнително ги комплицира сите работи, загрозувајќи го дури и животот на синот на инспекторката. Во меѓувреме, Жанет ѝ влегува во трага на мистериозната Викторија Бергман која очигледно е клучна за решавање на овој замрсен лавиринт од злосторства…

Специјална награда од Шведската академија за крими-романи, која ја оценува трилогијата како „Хипнотички занесна крими психоанализа“.

Детали

ISBN: 978-608-4672-51-7
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2015
Број на страници: 360

 1. (го има купено овој производ од сајтот):

  5 out of 5

  Не знам за другите,ама јас одамна не сум читала толку ОДЛИЧНИ ТРИЛЕРИ!💞
  I AM BLOWN AWAY!😲
  Првите два дела ги голтнав додека трепнеш,остана уште третиот дел.
  Многу добра приказна,испреплетена меѓу ликовите во книгата,кои полека но сигурно се мешаат меѓусебно.Како е изграден ликот на Викторија (тој дел ми е посебно омилен),како сè до детали е објаснето,како се навлекуваш и вовлекуваш во приказната не можеш да запреш додека не заврши и последната страна,а не си ни свесна за тоа.
  Значи WOW!
  Кој досега не ги прочитал,верувајте ова не се пропушта!🤩

 2. :

  5 out of 5

  5 за целиот трилер генерално !

 3. :

  4 out of 5

  Одлично продолжение на првиот дел (Девојката Врана), баш ме освои…

 4. :

  5 out of 5

  Предобра е, секој настан се очекува со кнедла во грлото!