• img-book

Попуст!

ISBN: 9786084672173

Крадец на колачиња (101 инспиративна приказна)

4.67 од 5 од 6 оцени на читатели
6 оцени од читатели

Ова е книга која вреди секој да ја има во својата домашна библиотека за да може да посегне по неа секогаш кога ќе почувствува дека губи дел од човечното во себе…

Може да ја чита буквално секој читател од најрана, па до најстара возраст. Приказните се прилично едноставни, како да ги слушате од дете, а сепак сложени и тешки, како да ги раскажува најголемиот мудрец на светот.

Совет: имајте шамиче во близина кога ќе ја читате оваа книга. Да, длабоко вистинити, страшно тешки и сериозно блиски до секој од нас, овие приказни имаат голема моќ да изнудат солза и од најсилните…

button-new

320 ден256 ден

Количина:
Рецензија на уредник

Секој живот е приказна која вреди да се раскаже.

Секој од нас доживува и преживува настани кои самите по себе се уникатна приказна.

Во тешкото и искушувачко време во кое живееме, навистина е лесно човек да се изгуби и да заборави на вистинските вредности во животот. Оваа книга е вистинска врска со човечното, потсетник за она што е важно во животот. Книгата содржи 101 приказна, секоја уникатна и прекрасна сама по себе, секоја со различна поука и порака која треба да нè потсети на сите работи кои понекогаш ги забораваме. Може да ја чита буквално секој читател од најрана, па до најстара возраст. Приказните се прилично едноставни, како да ги слушате од дете, а сепак сложени и тешки, како да ги раскажува најголемиот мудрец на светот.

Ова е книга која вреди секој да ја има во својата домашна библиотека за да може да посегне по неа секогаш кога ќе почувствува дека губи дел од човечното во себе…

Совет: имајте шамиче во близина кога ќе ја читате оваа книга. Да, длабоко вистинити, страшно тешки и сериозно блиски до секој од нас, овие приказни имаат голема моќ да изнудат солза и од најсилните…

Детали

ISBN: 9786084672173
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2013
Број на страници: 175

 1. :

  5 out of 5

  Одлична 🧡

 2. :

  5 out of 5

  Инспиративна. Поучна. Одлична

 3. :

  5 out of 5

  Многу убава книга! <3

 4. :

  4 out of 5

  Секој треба да ја има книгава, баш секој!

 5. :

  4 out of 5

  Секој треба да ја има книгава, буквално секој!

 6. :

  5 out of 5

  Прекрасна, длабока, поучна. Сакам да ја читам пак.