• img-book

  Ерик Аксл Сунд

Попуст!

ISBN: 978-608-4672-50-0

Девојката врана

од: Ерик Аксл Сунд
4.75 од 5 од 4 оцени на читатели
4 оцени од читатели

Нова шведска сензационална трилогија, преведена во 46 земји!

На метро станица во центарот на Стокхолм се појавува мртво момче во мумифицирана состојба. Освен што е ѕверски убиено, момчето е кастрирано и се чини дека никој никаде не го бара. Додека полицијата тапка во место, без речиси никакви траги, на разни места во Стокхолм се појавуваат низа убиени момчиња имигранти без документи кои официјално не постојат никаде и никој не ги бара. Инспекторката што ја води истрагата, Жанет Килберг, полека почнува да разоткрива цела мрежа на педофили и трговци со деца и бара помош од психијатар чија специјалност се токму децата и траумите од детството. Некој кој може да ѝ објасни како размислува еден педофил.

Софија Зетерлунд во моментот е фокусирана на двајца пациенти: Самуил Баи, дете-војник со тешки трауми и Викторија Бергман, жена со длабоки, неизлечени рани од детството. Особено ја фасцинира Викторија; таа никогаш во својата кариера нема работено со толку комплициран клиент. Зошто Бергман толку ја презира слабоста и која е нејзината слабост?

Софија Зетерлунд и Жанет Килберг почнуваат да соработуваат и се соочуваат со истото прашање: колку страдање може да поднесе и предизвика човек пред да престане да биде човек и да стане чудовиште?

„Подобро од Стиг Ларсон“.
Andres Wennberg, Gefle Dagblad

button-new

420 ден252 ден

Моментално недостапна

Запознајте се со авторот
avatar-author
- Erik Axl Sund
Ерик Аксел Сунд е псевдонимот на шведското дуо автори Јеркер Ериксон и Хакан Акселендер Сундквист. Откако ќе се согласат на некоја приказна, двајцата пишуваат, а потоа си ги разменуваат поглавјата и заеднички ги дополнуваат, корегираат и изменуваат. Досега имаат напишано четири книги меѓу кои и трилогијата „Врана“.
Книги од Ерик Аксл Сунд
Рецензија на уредник

Нова шведска сензационална трилогија, преведена во 46 земји!

На метро станица во центарот на Стокхолм се појавува мртво момче во мумифицирана состојба. Освен што е ѕверски убиено, момчето е кастрирано и се чини дека никој никаде не го бара. Додека полицијата тапка во место, без речиси никакви траги, на разни места во Стокхолм се појавуваат низа убиени момчиња имигранти без документи кои официјално не постојат никаде и никој не ги бара. Инспекторката што ја води истрагата, Жанет Килберг, полека почнува да разоткрива цела мрежа на педофили и трговци со деца и бара помош од психијатар чија специјалност се токму децата и траумите од детството. Некој кој може да ѝ објасни како размислува еден педофил.

Софија Зетерлунд во моментот е фокусирана на двајца пациенти: Самуил Баи, дете-војник со тешки трауми и Викторија Бергман, жена со длабоки, неизлечени рани од детството. Особено ја фасцинира Викторија; таа никогаш во својата кариера нема работено со толку комплициран клиент. Зошто Бергман толку ја презира слабоста и која е нејзината слабост?

Софија Зетерлунд и Жанет Килберг почнуваат да соработуваат и се соочуваат со истото прашање: колку страдање може да поднесе и предизвика човек пред да престане да биде човек и да стане чудовиште?

„Подобро од Стиг Ларсон“.
Andres Wennberg, Gefle Dagblad

Детали

ISBN: 978-608-4672-50-0
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2015
Број на страници: 390

 1. (го има купено овој производ од сајтот):

  5 out of 5

  Одличен трилер! 😁 Се фрлам да ги читам и другите два дела.

 2. :

  5 out of 5

  5 за целиот трилер генерално !

 3. :

  4 out of 5

  Најдобриот дел од трилогијата! 4.5/5

 4. :

  5 out of 5

  Ѓаволско психолошка книга, полна со неочекувани детали и пресврти, сите делови се многу добри, моментално ги читам и сум воодушевен 😀