• img-book

    Паулина Сајмонс


ISBN: 978-608-260-121-2

Бронзениот коњаник II: Златната порта

од: Паулина Сајмонс

Руската зима го стега Ленинград со своите студени канџи, а германската опсада не попушта ни за миг. Татјана Метанова веќе носи воени трагедии на своите млади плеќи, но љубовта кон Александар, несудениот сопруг на нејзината сестра Даша, ѝ дава сила да се бори за иднината.

Од една страна притиснати со моќната воена машинерија на Хитлер, од другата обесхрабрени од суровиот советски систем кој го претвора дури и обичното секојдневие во борба за опстанок, Татјана и Александар се наоѓаат на крстопат во историјата, пресвртен момент кој ќе го означи крајот на еден свет. Новата доба можеби носи ветување за поубав живот, но патот до него е тежок, а непрегледното море од опасности на секој чекор е доволно моќно и бурно за да ги потопи надежите на младите љубовници.

Речиси хипнотизичарка уште од првата страница, па сѐ до самиот срцепарателен крај, оваа книга ја оживува приказната на една толку голема љубов што триумфира дури и над очајот на завојувана земја.

500 ден

Количина:
Запознајте се со авторот
avatar-author
1963
Сајмонс е американска писателка со руско потекло; таа сонувала да стане писателка уште како дете во Ленинград. На десетгодишна возраст, се селат со своето семејство во Соединетите Држави, каде и во моментов живее со нејзиниот втор сопруг, Кевин Рајан и имаат четири деца.  
Книги од Паулина Сајмонс
За книгата

“Бронзениот коњаник II: Златната порта”

Уште нема коментари за овој производ.