• img-book

  Лурлин МекДениел

Попуст!

ISBN: 978-608-4672-33-3

Без страв

од: Лурлин МекДениел
5 од 5 од 3 оцени на читатели
3 оцени од читатели

Која е најтешката работа што некој би можел да ја побара од некого?

Тревис Морисон е нуркач шампион и едно од најпопуларните деца во неговото училиште. На првиот ден од летниот распуст, додека се вози со чамец на езерото со неговите пријатели, Тревис одлучува да скокне од една од највисоките и најопасните карпи. Додека паѓа кон водата, нешто што успешно го има направено илјадници пати во животот, нешто тргнува во лош правец. Тревис се плаши дека ја скршил ногата, но тестовите во болницата откриваат ретка форма на рак на коски и со цел да му го спасат животот, докторите им кажуваат на неговите родители дека ќе мора да му ја ампутираат ногата.

Животот на Тревис и на сите останати околу него се менува преку ноќ… Тревис е убеден дека тој и само тој треба да одлучува за својот живот. Тој има план, но не може да го реализира сам. Дали ќе успее да го убеди неговиот најдобар пријател, неговата девојка или неговата сестра… кој било, да му го исполни најважното барање што постои?

button-new

300 ден199 ден

Количина:
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Lurlene McDaniel - 1944
Лурлин МекДениел има напишано повеќе од 70 книги за млади луѓе кои се борат со смртноста и хронични болести, кариера која ја започнува како терапевтски начин за и самата да се справи со траумата кога нејзиниот тригодишен син бил дијагностициран со јувенилен дијабет.
Книги од Лурлин МекДениел
Рецензија на уредник

Која е најтешката работа што некој би можел да ја побара од некого?

Тревис Морисон е нуркач шампион и едно од најпопуларните деца во неговото училиште. На првиот ден од летниот распуст, додека се вози со чамец на езерото со неговите пријатели, Тревис одлучува да скокне од една од највисоките и најопасните карпи. Додека паѓа кон водата, нешто што успешно го има направено илјадници пати во животот, нешто тргнува во лош правец. Тревис се плаши дека ја скршил ногата, но тестовите во болницата откриваат ретка форма на рак на коски и со цел да му го спасат животот, докторите им кажуваат на неговите родители дека ќе мора да му ја ампутираат ногата.

Животот на Тревис и на сите останати околу него се менува преку ноќ… Тревис е убеден дека тој и само тој треба да одлучува за својот живот. Тој има план, но не може да го реализира сам. Дали ќе успее да го убеди неговиот најдобар пријател, неговата девојка или неговата сестра… кој било, да му го исполни најважното барање што постои?

Детали

ISBN: 978-608-4672-33-3
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2014
Број на страници: 150

 1. (го има купено овој производ од сајтот):

  5 out of 5

  Емотивна и трогателна приказна која ќе ве натера да расмислите за животот и како да го живеете поубаво.Да застанете за момент и да размислите кои се навистина важните работи во животот.
  Приказна за вистинска љубов,нескршливи пријателства и убавината на вистинските вредности во семејството.
  Ја препорачувам од срце!❤

 2. :

  5 out of 5

  Приказна за издржливоста на вистинското пријателство.

 3. :

  5 out of 5

  Жална, во стилот на Лурлин.