• img-book

  Колин Хувер


ISBN: 978-608-4672-60-9

9 Ноември

од: Колин Хувер
4.8 од 5 од 5 оцени на читатели
5 оцени од читатели

„Ова е љубовна приказна за едно типче (јас) и една девојка (Фалон). Мислам… Може ли да се смета за љубовна приказна ако не завршува со љубов? Мистериите завршуваат кога ќе се реши мистеријата. Биографиите завршуваат кога ќе се раскаже приказната. Љубовните приказни би требало да завршуваат со љубов, така? Можеби грешам, тогаш. Можеби ова не е љубовна приказна. Ако ме прашате мене… би рекол дека ова може да се смета дури и за трагедија. Што и да е – како и да завршува – ветив дека ќе ја раскажам. Па, без понатамошни одложувања.

Еднаш, многу одамна… запознав една девојка.
ВИСТИНСКАТА девојка.“

Фалон го запознава Бен, иден писател, дента пред да се пресели на другиот крај од земјата. Хемијата меѓу нив ги тера да го поминат тој нејзин последен ден во Л.А. заедно и нејзиниот драматичен живот станува креативната инспирација за книга што Бен отсекогаш ја барал. Со текот на годините и низ нивните разни врски и турбуленции во нивните одвоени животи, тие продолжуваат да се сретнуваат на истиот датум секоја година.

Но Фалон еден ден станува несигурна дали Бен и ја кажува вистината или само смислува совршена реалност за да напише уникатна и профитабилна книга.

button-new

380 ден

Моментално недостапна

Клучни зборови: , ,
Запознајте се со авторот
avatar-author
- Colleen Hoover - 1979
Колин Хувер е бр.1 најпродаван автор според Њујорк тајмс и воедно авторка на единаесет романи и пет новели. Хувер главно пишува книги кои спаѓаат во категорија книги за млади, а својата прва книга „Само пријатели“ ја објави во јануари 2012 година.
Книги од Колин Хувер
Рецензија на уредник

„Ова е љубовна приказна за едно типче (јас) и една девојка (Фалон). Мислам… Може ли да се смета за љубовна приказна ако не завршува со љубов? Мистериите завршуваат кога ќе се реши мистеријата. Биографиите завршуваат кога ќе се раскаже приказната. Љубовните приказни би требало да завршуваат со љубов, така? Можеби грешам, тогаш. Можеби ова не е љубовна приказна. Ако ме прашате мене… би рекол дека ова може да се смета дури и за трагедија. Што и да е – како и да завршува – ветив дека ќе ја раскажам. Па, без понатамошни одложувања.

Еднаш, многу одамна… запознав една девојка.
ВИСТИНСКАТА девојка.“

Фалон го запознава Бен, иден писател, дента пред да се пресели на другиот крај од земјата. Хемијата меѓу нив ги тера да го поминат тој нејзин последен ден во Л.А. заедно и нејзиниот драматичен живот станува креативната инспирација за книга што Бен отсекогаш ја барал. Со текот на годините и низ нивните разни врски и турбуленции во нивните одвоени животи, тие продолжуваат да се сретнуваат на истиот датум секоја година.

Но Фалон еден ден станува несигурна дали Бен и ја кажува вистината или само смислува совршена реалност за да напише уникатна и профитабилна книга.

Детали

ISBN: 978-608-4672-60-9
Издавач: Издавачка куќа Сакам Книги
Година на издавање: 2016
Број на страници: 330

 1. :

  5 out of 5

  Иако не сум голем љубител на романси , книгава не се испушта од раце ❤

 2. (го има купено овој производ од сајтот):

  5 out of 5

  Книгиште,не се испушта оваа книга од раце❣
  Ептен ми се допадна приказната,омилена ќе ми биде од Хувер.🥰 Значи за нецели 3-4 часа ја прочитав,ми направи бум од емоции!
  Препорачувам,сите што ја немате да си ја земете,книгава мора да се има во домашната библиотека❣

 3. :

  5 out of 5

  Прекрасна книга што држи и чувства и внимание до самиот крај! Топло ја препорачувам 🙂

 4. (го има купено овој производ од сајтот):

  4 out of 5

  Од досега преведените книги од Хувер, за мене оваа е најдобрата 4.3/5

 5. :

  5 out of 5

  Емотивна приказна, длабоки чувства, ликовите се како реални. Колин Хувер уште еднаш га покажува својот убедлив стил и создава незаборавни ликови. Фантастично дело 🙂