• img-book

28 лета

Кога Линк, синот на Малори Блесинг, ќе добие барање од мајка си да се јави на еден телефонски број испишан на парче хартија во нејзината фиока, не знае што да очекува. Но сигурно не очекува дека ќе се јави Џејк Мекклауд. Доцна пролет е во 2020 година и сопругата на Џејк е кандидатка за претстедателските избори.

Мора да е грешка, помислува Линк. Од каде би се познавале Малори и Џејк?

Кратката летна викенд-романса од пред  дваесет и осум години се претворила во афера што трае исто толку време. Малори и Џејк се сретнуваат еднаш годишно, на само еден викенд, и тоа на исто место и во исто време. Не можејќи да бидат заедно поради сплет на околности, меѓу кои и долгогодишната врска на Џејк што подоцна преминува во брак, двајцата решаваат дека ова е единствениот начин на кој би можеле да функционираат. Во меѓувреме, и двајцата си имаат свој засебен живот од кој гледаат бегство само во тој магичен летен викенд. Но дали нивните вистински животи можат да постојат независно и незасегнати од оваа романса?

По дваесет и осум години поминати во слатка агонија и исчекување, ова лето ќе се смени сѐ.

Од бестселер-авторката на ТРАЧ

500 ден

3 на залиха

Количина:
За книгата

“28 лета”

Уште нема коментари за овој производ.