• img-book

Categories: ,

10 прашања за кои науката нема одговор (сè уште)

Доколку барем малку ве интересираат природните и општествените науки, ова е една од оние книги што ќе ги прочитате во еден здив.

Мајкл Ханлон е искусен и вешт писател чии колумни на научни теми се објавувани во некои од најтиражните светски списанија. Во оваа книга, тој инспирирано, возбудливо и разбирливо презентира десет прашања што никој не може да ги одговори – прашања пред кои дури и современата наука ги крева рамењата.

Дали животните се свесни?

Зошто времето е толку чудно?

Можеме ли да живееме вечно?

Што ќе правиме со глупавите?

Што е темната страна?

Дали универзумот е жив?

Дали сме истата личност од пред една минута?

Зошто сме толку дебели… и дали тоа е важно?

Дали сме сигурни дека паранормалното е глупост?

Што е реалноста, реално?

„Десет прашања за кои науката нема одговор“ е неизоставна лектира за изненадувачки тесните научни перспективи во повеќе клучни области. Мајкл Ханлон ненадејно почина во 2016 година на само 51 година, но со ова извонредно научно-популарно дело си го обезбеди местото во почесната писателска ложа на вечноста.

330 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“10 прашања за кои науката нема одговор (сè уште)”

Уште нема коментари за овој производ.