• img-book

Штама

# 6 ДЕТСКАТА КУЌА

Убиена жена. Исчезнато дете. Татко што бара одмазда.

Еден студен ден во Рејкјавик исчезнува бебе родено од сурогат мајка.

Единаесет години подоцна девојче умира од морбили, а таткото сака да се пресмета со личноста што ја заразило. Хулдар и Фреја сега работат во иста полициска зграда. Фреја се обидува нивните лични односи да ги држи настрана од професионалните, колку тешко и да е тоа. Тогаш, во напуштен автомобил е пронајдено распарчено тело на една жена. Полицијата не може да ја пронајде нејзината глава. Додека работат на случајот, а наоколу владее штама, тајната околу аферата на Хулдар и Фреја е речиси пред разоткривање.

Идентификувањето на телото на жената ги враќа назад во тајните на минатото и им отвора дотогаш неоткриени злосторства што поврзуваат три различни семејства. Ништо не е како што изгледа во овој комплициран случај!

550 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Штама”

Уште нема коментари за овој производ.