• img-book


ISBN: 978-608-259-892-5

Шега

Шега е првиот роман на Милан Кундера, напишан на чешки јазик и објавен во 1967 година. Дејството се протега од крајот на Втората светска војна до настаните пред Прашката пролет кон крајот на шеесеттите години од XX век во тогашна Чехословачка.

Роман за нарушената љубов и одмаздата, за разочарувањата од некогашните идеали и, како резултат на тоа, неретко гротескната верба во постигнување на мали, лични победи, за нераскинливата заемна проникнатост на шегата со нејзината неминовна повеќезначност – и неретко опачина…

Шега се вбројува во стоте книги на векот според „Ле монд“.

360 ден

1 на залиха

За книгата

“Шега”

Уште нема коментари за овој производ.