• img-book

Category:

Чудна случка со кучето во ноќта

Кристофер Џон Франсис Бун има 15 години, ги знае сите држави во светот и нивните главни градови. Ги знае напамет и сите прости броеви до 7057. Ги сака животните, но не може да ги разбере емоциите кај луѓето. Не поднесува кога некој ќе го допре. И мрази жолта боја.

Една ноќ, во дворот на сосетката, го наоѓа нејзиното куче мртво. Решава да ја истражи сомнителната смрт, како вистински детектив, но во таа потрага открива и многу други вистини  за себе, за родителите, за светот околу него, за животот воопшто…

Овој современ класик на Марк Хадон е светски бестселер и добитник на многубројни награди.

350 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Чудна случка со кучето во ноќта”

Уште нема коментари за овој производ.