• img-book

Чорапојадци

Дали ви се случува да ви исчезне еден чорап?

Не зборувам за оние што ќе ги однесе ветрот од жица или ќе пропаднат зад фиоката или, пак, ќе ги проголта машината за перење алишта, па потоа ги наоѓате.

Зборувам за чорапите кои мистериозно исчезнуваат засекогаш, се губат некаде каде што не е можно да се изгуби нешто, за чорапите кои сега биле тука, а одеднаш веќе не се, па наместо две исти, наоѓате само една.

А потоа…потоа носите распар чорапи, па излегувате расеани или ве обвинуваат дека сте неуредни и дека не ги чувате работите.

Знаете на што мислам? Не грижете се – тоа им се случува на сите. А не е ни чудо, кога во нашите куќи и станови живеат чорапојадци, суштества кои јадат распар чорапи.

Како, не сте слушнале за нив? Прочитајте ја ова книга и ќе дознаете сѐ за тајниот свет на чорапојадците.

380 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Чорапојадци”

Уште нема коментари за овој производ.