• img-book

Црковен живот за почетници

Протоереј Александар Торик

Една од првите книги кои што е издадена од Брегалничка Епархија е ,,Црковен живот за почетници” од Александар Торик.

Тоа е книга не само за почетници, туку и воопшто за многу Христијани кои веќе живеат црковен живот. Бидејќи, за жал, сите сме денеска духовни младенци во верата.

Значи, после периодот на безбожнисштво, комунизмот, безмалку, одново ги учиме основните поими во верата, така да, таа книга е за секој на почетокот да му ги објасни основните поими и за верата и за храмот и за Причеста и за исповедтта, за духовниот отец и во однос на однесувањето во храмот и во многу други работи.

100 ден

Моментално недостапна

За книгата

“Црковен живот за почетници”

Уште нема коментари за овој производ.