• img-book

Category:

Хари Потер и Каменот на мудроста

Лектира за 9 одделение.

Вклучено:

– Речник на помалку познати зборови.

– Активности за работа на час.

Лесно читливо!

Препорачано од Здружението за дислексија Ајнштајн.

Еден обичен ден во домот на Дарслиеви, на Привет драјв бр. 4 стигнува писмо за момчето во креденецот под скалите, Хари Потер. По многуте обиди на тетин Вернон да ги скрие писмата што постојано доаѓаат, една вечер на вратата се појавува Рубеус Хагрид од училиштето Хогвортс за вештерство и волшебништво, и му вели на Хари дека е волшебник. Тогаш почнуваат авантурите на Хари и неговите пријатели, но, влогот е голем − целиот волшебнички свет е во опасност.

„Хари Потер и Каменот на мудроста“ е првиот дел од серијалот за младиот волшебник Хари Потер и конечно дочекавме да ни биде лектира.

480 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Хари Потер и Каменот на мудроста”

Уште нема коментари за овој производ.