• img-book

Category:

ТУНЕЛ

Романот Тунел е еден од најкарактеристичните романи од хиспано културата на ХХ век. Преку 39 кратки поглавја, Сабато ни ја раскажува љубовната приказна меѓу Марија и Хуан Пабло и злосторството поттикнато од една огромна страст, од човечката немоќ за комуникација. Раскажан во прво лице, Тунел е, всушност, отсликување на егзистенцијалниот тунел на современиот човек, неговата очајничка потрага по комуникација и разбирање.

Овој роман се смета за прв дел од трилогијата на аргентинскиот писател Сабато, заедно со Херои и гробови и Абадон, уништувачот.

199 ден

Моментално недостапна

За книгата

“ТУНЕЛ”

Уште нема коментари за овој производ.