img-book

Тајниот живот на писателите

5 од 5 од 1 оцени на читатели
1 оцена од читател

МИНАТОТО СЕ ВРАЌА ЗА ДА ЈА ОДИГРА СВОЈАТА ПОСЛЕДНА ИГРА…

Откако напиша три култни романи, Нејтан Фолс во 1999 година објавува дека веќе никогаш нема да се занимава со пишување и се повлекува на прекрасниот, но див медитерански остров Бомон.
Есен 2018 година. Фолс нема дадено ни едно интервју веќе цели 20 години, но неговите романи не престануваат да го привлекуваат вниманието на читателите. Матилда Моне, млада швајцарска новинарка, доаѓа на островот со намера да ја открие тајната на Фолс.
Истиот тој ден на островот е пронајдено телото на една жена и власта решава да воведе блокада на островот. Тогаш меѓу Матилда и Нејтан почнува опасно соочување во кое се среќаваат долго криени вистини и уверливи лаги, но и љубов и страв.
Фасцинантна книжевна сложувалка, која доживува неверојатен пресврт во моментот кога писателот ќе го нареди и нејзиното последно делче.

240 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата
Детали

Издавач: Топер
Година на издавање: 2019
Број на страници: 244

  1. :

    5 out of 5

    Никогаш,ама никогаш нема да го предвидите крајот на оваа книга! Чисто лудило!🤯