• img-book

Category:

Сто години самотија

„Личноста и делото на Габриел Гарсија Маркес се симбол и знак на идентификација на генерацијата латиноамерикански писатели кои го афирмираа ширум светот и го потврдија со високи естетски вредности угледот на новата литература на шпански јазик во последниве децении. „Авторот кој од малото селце со загадочно име, Аракатака, во Колумбија, тргна по светот за да го разнесува алхемискиот прав на јужноамериканскиот континент, денес со своето богато дело е граѓанин на светот, писател читан во сите краишта на Земјата и близок познајник на македонскиот читател.“

Васил Тоциновски

Токму Сто години самотија е романот што на Г. Г. Маркес му ја донесува светската слава на првокласен романсиер, каде што волшебното Макондо, од едно место на крајот на светот, се извишува до негово средиште и ги надминува неговите граници, Макондо, во кое иреалното и реалното се толку убедливо измешани, што се брише границата меѓу можното и неможното..

550 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Сто години самотија”

Уште нема коментари за овој производ.