• img-book

Слики зборови и лаги

Кратка билингвална книга во која кое се надополнуваат и се спротивставуваат зборот и сликата, есејот и фотографиите. Излагањето на Манчевски, презентирано на конференцијата Филм и вера во Ватикан во 2011, е основа на рефлексиите на авторот, во кои тој размислува за природата на вистината видена во уметничкото дело – колку е важно делото да биде верно на фактите и како вербата на уметникот се отсликува во делото.

300 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Слики зборови и лаги”

Уште нема коментари за овој производ.