• img-book

Сирената со очила

Атланта живее во светилник на мал остров на крајот на светот. Кога не разговара со Камила, селската учителка, или не ги слуша џез-плочите на татко си, нејзиниот поглед е упатен кон бескрајниот хоризонт на морето. Меѓутоа, еден ден, на Ветровит Камен пристигнува чуден гостин, кој ќе ја поведе во авантура на која можат да ѝ позавидат дури и славните морнари, предци на девојчето…

Јунаци во романот на Маќаш Дунајчик се мистериозни птици, духови светски патници и вљубени китоловци.

350 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Сирената со очила”

Уште нема коментари за овој производ.