• img-book


ISBN: 978-9989-32-855-8

Сенките на дрвото од калинка

Тарик Али ни ја раскажува приказната за последиците од падот на Гранада, за една потресна семејна сага, за оние кои успеале да го преживеат распадот на нивниот свет. Али е особено вешт во евоцирањето, за тоа каков им бил животот на осудените жители, опколени од сите страни со нетолерантно христијанство.

„Ова е роман кој има нешто да каже, и тоа на одличен начин.“ – „The Guardian“

420 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-9989-32-855-8
Издавач: Култура
Година на издавање: 2016
Број на страници:

“Сенките на дрвото од калинка”

Уште нема коментари за овој производ.