• img-book

Селфи

#7 СЕКТОРОТ Q

 

Што може да открие едно едноставно селфи за три (навидум) среќни девојки?

Тие се млади, убави, мрзливи и веќе со години го изигруваат државниот систем за да добијат социјална помош, така што секоја понудена работа ја одбегнуваат со разни оправдувања. И додека тие единствено се грижат за својот изглед и за обезбедувањето „спонзори“, не се ни свесни дека ѝ паѓаат во очи на една неурамнотежена личност што решила да го ослободи светот од ваквите „паразити“.

За тоа време во парк во Копенхаген е откриено тело на постара жена. Случајот неверојатно потсетува на друго нерешено убиство од пред повеќе од десет години, иако врската меѓу жртвите ја збунува полицијата. Тие мислат дека сличностите се случајни, но, всушност, и тоа како се поврзани.

Детективот Карл Морк и неговиот крајно симпатичен помошник Асад ќе се најдат пред тежок предизвик кога мрачното минато на нивната колешка Роуз, која е во тешка депресија, ќе се соочи со едно нерешено убиство.

Дали тимот без нејзиното присуство ќе успее да се избори со сето тоа?

И дали Секторот Q навистина ќе се спаси од згаснување?

550 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Селфи”

Уште нема коментари за овој производ.