• img-book

Речи НЕ без чувство на вина

Престани да им угодуваш на другите! Научи како да поставиш граници и како слободно да кажеш НЕ – без чувство на вина!

Зарем не ти досади тоа што луѓето те искористуваат? Дали си уморен/на од колегите, пријателите, па дури и роднините што си земаат за право да го користат твоето време и очекуваат да им бидеш достапен кога ѝ да им затреба нешто? Ако е така, тогаш ова е вистинска книга за тебе – Речи НЕ без чувство на вина!

Во оваа книга ќе откриеш:

– Како и самиот автор ги пребродил навиките да им угодува на другите луѓе

– Список на најчести причини кога велиме ДА, а знаеме дека треба да кажеме НЕ

– Десет едноставни стратегии како на фин начин да го одбиеме барањето

– Зошто зборот НЕ, не нè прави лоша личност (напротив!)

– Најдобар начин да развиеш навика за да воспоставиш лични и професионални граници

– Како да знаеш дали си личност што им угодува на другите

Плус бонус поглавје:

– Како да речеш НЕ на посебни групи луѓе како што се брачни другари, деца и пријатели (о да, можеш и нив да им речеш НЕ!)

Не дозволувај луѓето да те земат здраво за готово, преземи контрола над својот живот така што ќе речеш НЕ без чувство на вина!

430 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Речи НЕ без чувство на вина”

Уште нема коментари за овој производ.