• img-book

Category:

Пчеларот од Алепо

Бегството не е само пронаоѓање засолниште, туку и на себеси.

Неверојатно длабока животна приказна за една мајка ослепена од трагедиите што ќе ги види, и татко кој се бори за нивно преживување среде сириската патека за бегалци во Европа. Нури е пчелар, а неговата жена Афра е уметник. Живеат мирен живот полн со љубов во прекрасниот сириски град во Алепо, додека не се случи незамисливото – започнува војна. Принудени да го напуштат животот кој го познаваат, тргнуваат на опасно патување кон неизвесната иднина во Велика Британија.

На тоа патување низ светот што се распаѓа тие не се соочуваат само со болката од огромната загуба, туку и со опасности што би ги исплашиле и најхрабрите. Избегнувајќи ги замките и заканите на бегалските патишта, тие истовремено патуваат и еден кон друг, тешејќи се и наоѓајќи сили да ги прифатат новите делови од себе.

Потресна и моќна, прекрасно напишана книга која е сведоштво за триумфот за човековиот дух.

„Создавајќи ликови со толку богати, комплексни внатрешни животи, Лефтери ни посочува дека е доволно да покажеш сочувство за еден човек, за тоа да се прошири на милиони.“

Тајм

450 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Пчеларот од Алепо”

Уште нема коментари за овој производ.