img-book

ISBN: 978-608-259-467-5

Психосоматика

Книгата ги осветлува двете страни на паричката наречена човек. Од едната страна се чувствата, субјективни и тешки за дефинирање, но многу проучувани, кои претставуваат огромен дел од човековото искуство. Од другата страна е физичкото функционирање и здравјето, што традиционално и погрешно се разгледува одделно од емоционалниот живот. Двете приказни неизбежно конвергираат за да го доловат човекот, во кој на неверојатен начин се испреплетени психичкото и физичкото.

И, иако терминот психосоматика некои луѓе можеби си го поврзуваат со замислена болест, овде ќе покажеме дека чувствата и мислите можат да нè разболат или да нè излекуваат на мноштво начини, што дефинитивно не се само „во нашата глава“.

380 ден

Моментално недостапна

За книгата
Детали

ISBN: 978-608-259-467-5
Издавач: Арс Ламина
Година на издавање: 2019
Број на страници: 85

“Психосоматика”

Уште нема коментари за овој производ.