• img-book

Преживеаните девојки

Три девојки, три масовни убиства и… една тајна.

Пред десет години студентката Квинси Карпентер оди на одмор со пет пријателки и се враќа сама: таа е единствената преживеана од масакар како од хорор-филм. Преку ноќ станува дел од клуб во кој никој не сака да припаѓа – група од девојки со слично минато, наречени „Преживеаните девојки“. Покрај Квинси, тука се и Лиза и Саманта. И трите се обидуваат да ги остават кошмарните сеќавања зад себе и, наспроти обидите на медиумите да ги соберат на исто место, не сакаат да се сретнат. Сè додека Лиза, првата „преживеана девојка“, не е пронајдена мртва во нејзината бања, со пресечени вени а Саманта не се појави во домот на Квинси.

До овој момент тие мислеа дека колежот што го преживеаја е најлошто нешто што им се случило во животот.

Првиот роман на Рајли Сејгер е национален и интернационален бестселер, објавен во повеќе од дваесет земји и добитник на наградата ITV за најдобар роман во категоријата трилери.

Книга што се чита одеднаш, што не се испушта од рака од првата до последната страница!

500 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Преживеаните девојки”

Уште нема коментари за овој производ.