• img-book

Categories: ,

Последните селани

Селото во кое живеат последните селани се чини како некое митско место, каде што времето тече циклично, а животот на неколкутемина жители има повторлива, тукуречи ритуална динамика. Заборавени од светот и од потомците, тие веќе не чекаат ништо и никого, освен сопствената смрт. Единствениот настан што ќе изврши упад во тоа колективно чекање е потерата по Алексо Жешков, помладиот син на Варвара и Теофил Жешкови, обвинет за двојно убиство.

Романот „Последните селани“ во 1998 година беше номиниран за престижната книжевна награда „Балканика

290 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Последните селани”

Уште нема коментари за овој производ.