• img-book

Category:

Победниците

Моќна, емотивна приказна која влева надеж за подобра иднина!

Поминаа две години од настаните на кои никој не сака да се сеќава. Сите се обидуваат да продолжат понатаму, но има нешто што ги спречува во тоа. Жителите и понатаму се соочуваат со големи прашања: Што е семејство? Што значи еден хокеарски тим? Што е заедницата? И што сме подготвени да жртвуваме за да ги спасиме?

Додека се борат да го надминат минатото, пред нив се исправуваат нови предизвици. Бидејќи ова е град со тежина во срцето. Сакаат приказни со среќен крај, но длабоко во себе се плашат дека овој нема да биде таков.

Некој се враќа дома по долго време. Некој ќе го погребаат. Некој ќе се заљуби, некој ќе се обиде да го сочува бракот, некој ќе мечтае за НХЛ а некој ќе стори сè за да си ги спаси децата. Некој ќе мрази, некој ќе се бори, а некој ќе ја грабне пушката и ќе замине кон хокејското лизгалиште. Сè ќе започне со бура, а ќе заврши со оган.

Конечно – што е семејство? Што значи еден хокеарски тим? Што е заедницата? И што сме подготвени да жртвуваме за да ги спасиме?

Сè. Едноставно, сè.

750 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Победниците”

Уште нема коментари за овој производ.