• img-book

Category:

Победникот беше таа

Во романот именуван ,,Победникот беше Таа'' ќе се запознаете со младата хероина којашто ја поседува главната улога во целосната приказна. Таа постанува нов член во семејството Петревски, кои топло ја пречекуваат во љубовните прегратки, и се до нејзината предучилишна возраст посветено се грижат и ја негуваат љубовта во секој поминат заеднички миг. Нора облеана од родителска љубов е среќно дете кое понатаму ненадејно ќе се соочи со огромна мрачна темнина, запаѓајќи во море од солзи предизвикани од трансформираното однесување на нејзините родители. Тотален пресврт се случува во нивниот дом, агресијата, негативноста, физичкото и психичкото напаѓање ја завладуваат љубовта, мирот и хармонијата. Нора пронаоѓајќи ја улогата во трагач по светлината на животот, со помош на вградената истрајност и незапирливост ќе ги прифати предизвиците и разочарувачките удари на коишто ќе наиде во раната возраст, соочувајќи се со бура на тажни емоции кои неочекувано ќе создадат емотивен пад. Одалеченоста од мајчинската прегратка ќе и постане недостапна и засекогаш одбиена. Поставувањето забрана за дружење со најдобрата пријателка Ека, која потекнува од семејство коешто не се во добар сооднос, ќе ја судри со дополнителен удар кој потполно ќе ја повреди. Присилно ќе ја изолираат во собата на тагата, недозволувајќи и надворешен пристап се до нејзината 18-та годишна возраст. Патем Нора и нејзината борбена моќ, доследно со најголемата поддршка Ека успеваат во понатамошниот период да го извлечат доброто, и да го оддржуваат позитивното да опстои во нив. Нора неподлегнувајќи им на нивниот груб однос, трпеливо со постоечката искра надеж молејќи се деноноќно на бога допринесуваше силна вера во остварување на молитвите, и пристигнување на денот од лишување на страдалниот период, и како птица во лет се препушти на очекуваната слобода. Како Нора и Ека се справуваа со сета оваа тешкотија? Кој е излезот на оваа кризна состојба? Дали можеби моќта на оптимизмот е причинителот на победата? Како успеа да ја оствари победата? Романот е осмислен според вистинска приказна кој е пресликан во пишана форма, и верувам дека секоја страница ќе ви испушти нова воздишка. Доживеј ја и ти победата!

400 ден

9 на залиха

Количина:
За книгата

“Победникот беше таа”

Уште нема коментари за овој производ.