• img-book

Пет капки сон

Втората книга фотографии на Милчо Манчевски содржи 49 уникатни композиции фор форма на пентаптих. Секој пентаптих содржи пет фотографии, организирани во хоризонтални визуелни целини, како ехо на традицијата на триптих слики и икони.

„Во збиркава композиции ПЕТ КАПКИ СОН ме интересираат две работи:

1. Експлозијата на визуелното во прозаичниот момент; и

2. Костецот и прегратката на наративното и формалното.

Фотографииве живеат само кога се заедно и кога формираат

композиција. Kако ноти во песна”, вели Манчевски за делата во Пет капки сон.

700 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата

“Пет капки сон”

Уште нема коментари за овој производ.