• img-book

Остани спокоен со Сенека

Се чувствувам изгубено, како да не сум на вистинскиот пат.

Се споредувам со другите и се чувствувам неуспешно.

Толку сум преплавен со мисли што не можам да спијам.

Се пронајдовте ли во некоја од овие реченици? Не грижете се, сите понекогаш се чувствуваме така, и тоа е сосем нормално. Но само малкумина успеваат мудро да се справат со овие прашања на секојдневното постоење. Нивните одговори ги знае еден од најголемите филозофи на светот, Сенека, кој ги запишал во своите писма. Што ако некој ги приспособи на сегашниот живот и ви овозможи да го намалите стресот, да го живеете животот што е можно помирно, попозитивно и поисполнето? Јана Капри и Чаран Дијаз го сторија тоа во оваа книга, во која ќе пронадете:

– 79 прашања за животот

– 79 одговори инспирирани од стоикот Сенека

– психолошки промислувања што ќе ви овозможат да живеете исполнет живот.

Ви посакуваме среќно психолошко-филозофско патување, во текот на кое ќе чувствувате помалку неспокој во друштвото на Сенека. Вклопете се во стоичкиот пристап кон животот и променете го начинот на кој мислите, за да може да го разубавите и да го збогатите својот живот.

280 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Остани спокоен со Сенека”

Уште нема коментари за овој производ.