• img-book

Ова е твое

Од сè на светот, најмногу сакам да цртам. Но листот хартија е претесен за мене.

Кога почнува да врне толку силно што ги брише детските цртежи на асфалтот, се појавува еден човек. Се вика Анселмо и е сликар. Тој му предлага на младиот уметник да се засолнат во неговата куќа. Анселмо потекнува од Островот на папагалите и црта слики за восхит. Помеѓу него и младиот уметник се раѓа исклучително пријателство… сè до моментот кога Анселмо треба да се врати на својот остров. Изгледа дека сонот на детенцето ќе се распрсне на стотици делчиња. Но Анселмо ќе стори нешто посебно за иднината на младиот уметник!

Сликовницата е посветена на луѓето што ги ценат децата и нивната креативност.

600 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“Ова е твое”

Уште нема коментари за овој производ.