• img-book


ISBN: 978-9989-32-960-9

Ноќ на златната пеперутка

Романот Ноќ на златната пеперутка го исфрла на површина целиот гнилеж на панџаби општеството. Тој ги обработува универзалните проблеми на љубовта и неверството, животот и смртта, религијата и општеството.

Со присеќавањето на добрите времиња читателот е доведен до кулминација со поврзувањето и откривањето на сите ликови од романот кои се распрснати на сите страни од светот. Али успешно го доловува растот и развивањето на односите меѓу ликовите во романот, кој се менува низ целата приказна, прикажувајќи го само времето кое е важно за нивните животи.

Првите љубови никогаш не исчезнуваат, првите пријателства остануваат цврсти до крајот на животот.

420 ден

2 на залиха

Количина:
За книгата
Детали

ISBN: 978-9989-32-960-9
Издавач: Култура
Година на издавање: 2018
Број на страници:

“Ноќ на златната пеперутка”

Уште нема коментари за овој производ.