• img-book

Category:

На полковникот нема кој да му пишува

Еден пензиониран полковник, ветеран од Илјададневната војна, петнаесет години по ветувањето и официјалната одлука, ја чека својата пензија. Во меѓувреме, живее во скудни услови со својата жена-астматичар и еден петел, единствениот спомен од неговиот неодамна убиен син Агустин.

Болеста на жена му, безизгледноста на пензиските примања и хроничниот недостиг на средства го изложуваат полковникот на една незгодна неизбежност: да го продаде својот високо ценет петел, непоразен во арената.

Но — соочени со гордоста и достоинството — и неизбежностите се чинат минливи.

300 ден

1 на залиха

Количина:
За книгата

“На полковникот нема кој да му пишува”

Уште нема коментари за овој производ.